KUOPION LUONNONTIETEELLINEN MUSEO
     

KUOPION LUONNONTIETEELLINEN MUSEO

Vuokrattavat kiertonäyttelyt

 

Kuopion luonnontieteellisen museon vuokrattavat kiertonäyttelyt

MUSTALESKI JA HAVUNUNNA

Tiedätkö, miten ilmastonmuutos vaikuttaa hyönteislajistoomme?

Kuopion luonnontieteellisen museon vuokrattava kiertonäyttely

Lataa esite:
mustaleski_kiertonayttely.pdf

kuva kuva

Mari Wikholm
luontopedagogi
puh. 044 718 1543
sposti: mari.wikholm@kuopio.fi

RUBUS ARCTICUS
– Mesimarja –

Rubus arcticus – näyttelyssä perehdytään Suomen jaloimpaan luonnonmarjaan. Mesimarja on oikullisuutensa vuoksi marjoistamme arvoituksellisin ja ainutlaatuisen arominsa takia arvostetuin. Kuopiolaisten sydämessä mesimarjalla on jo kauan ollut erityinen paikkansa, eikä vähiten Lignell & Piispasen maailmankuulun mesimarjaliköörin ansiosta.

Liköörinvalmistajien ja muiden mesimarjan ystävien mieltä on viime vuosikymmeninä askarruttanut luonnonmesimarjan harvinaistuminen. Miksi mesimarja on katoamassa? Ja löytyisikö raaka-ainepulaan ratkaisu mesimarjan viljelystä? Ainakin toistaiseksi viljelijällä on riittänyt hankaluuksia, sillä mesimarjaa oikukkaampaa viljelykasvia saa hakea. Kuopiossa mesimarjan viljelyä on tutkittu yliopiston, viljelijöiden, neuvojien ja jatkojalostajien yhteistyönä jo parin vuosikymmenen ajan. Ovatko mesimarjan salaisuudet vihdoin ratkeamassa?

Lataa ohjeet:
mesimarja_ohje.pdf

Mari Wikholm
luontopedagogi
puh. 044 718 1543
sposti: mari.wikholm@kuopio.fi

mesimarjamesimarjamesimarjamesimarjamesimarjamesimarja

HYVÄN OLON POLUT

Kuopion luonnontieteellisen ja Kuopion kulttuurihistoriallisen museon lainattava kiertonäyttely

Mikä pysäyttää sinut matkallasi töihin, kouluun, kauppaan tai lenkillä koiran kanssa? Herättääkö se hymyn huulille? Odotatko näkeväsi saman kohteen seuraavan kerran? Kohde voi olla auringon lämmittämä kivi, lapset nauramassa leikkipaikalla, puiston penkki, maisema-aukeama tai ympäristötaidetta.

Tällaisia hyvää mieltä nostattavia kohteita Hyvän olon polku -hankkeen osallistujat ovat etsineet Kuopiosta. Polkulaisilla on paljon ajatuksia, muistoja ja kertomuksia, joita he haluavat jakaa muiden kanssa. Hyvän olon polkulaiset ovat kuvanneet lempipaikkojaan ja kertoneet niihin liittyvistä onnenhetkistään. Kuvat ja kertomukset on koottu kiertäväksi näyttelyksi ja kartta-aineistoksi internetiin.

Hyvän olon polut -hanke on Kuopion kulttuurihistoriallisen ja Kuopion luonnontieteellisen museon toteuttama. Yhteistyökumppaneina toimivat Kuopion taidemuseo, Kuopion kaupunginkirjasto ja Kuopion työttömät ry. Hankkeelle on myönnetty museoiden innovatiivisiin hankkeisiin suunnattua valtionavustusta.

Lataa esite:
HYVAN OLON POLUT kiertonayttely ohjeet.pdf

« etusivulle