KUOPION LUONNONTIETEELLINEN MUSEO
     

KUOPION LUONNONTIETEELLINEN MUSEO

NÄYTTELYT: VAIHTUVAT NÄYTTELYT: LINTUSAIRAALA

 

LINTUSAIRAALA

30.10.2005–8.1.2006

Lintusairaala-tilateos jatkaa yli joulun aina 8:een tammikuuta saakka. Muiden sairaaloiden tapaan myös Lintusairaalassa vietetään rauhallista joulua nautiskellen musiikista ja hyvistä kirjoista. Pari potilasta on päässyt pyhien ajaksi kotihoitoon.

 

Kuopion museon toisessa kerroksessa on 30.10.2005–8.1.2006 luokanopettaja/kuvataiteilija Katri Suonion tilateos Lintusairaala.

Teos koostuu 16 pikku sängystä, joissa "potilaat" pötköttelevät hyvässä hoidossa. Linnut ovat Kuopion luonnontieteellisen museon nahka- ja opintokokoelmista. Isokoskelolla on nokka sidottu tiukasti kiinni, maakotka makaa rennosti vatsallaan, tunturipöllö ryhmöttää kyljellään...

Sängyt on rakennettu vanerista, jota on pehmennetty pintaan liisteröidyillä erityyppisillä papereilla. Maakotka on saanut komean rautasängyn ja jo toipilaana oleileva uivelo vanhan nukensängyn. Petivaatteet on tehty vanhoista tilkuista, vilteistä ja verhoista.

Katri Suonio taustoittaa näyttelyä: "Ajatus teoksesta syntyi muutama vuosi sitten, kun sain museon kokoelmista lintuja malliksi kuvaamataidon tunnille. Ne näyttivät minusta samanlaisilta kuin se ikkunaan lentänyt ja tuupertunut tuulihaukka, jonka pikkutyttönä löysin parvekkeelta. Laitoin sen silloin nukensänkyyn peiton alle pitsilakanoihin nukkumaan. Kuvittelin sen vielä lentävän, mutta niin ei käynyt. Nyt näillä linnuilla on oma peti. Lintusairaala on eräs kohtaaminen ihmisen ja luonnon välillä."

Näyttelyyn liittyy päivittäiset lasten tuokiot, joissa taiteilija lukee kahta, kestoltaan noin kolmen minuutin pituista lintuaiheista tarinaa, minkä jälkeen tutustutaan näyttelyyn. Tuokiot ovat kokonaisuudessaan noin puolen tunnin mittaisia. Sadut on kirjoittanut Elina Karjalainen ja Jukka Parkkinen tätä näyttelyä varten.

Ryhmävaraukset (017) 182603

Pääsymaksut: aikuiset 5 €, eläkeläiset, työttömät ja yli 10 henkilön ryhmät 3 €, opiskelijat ja 7-18-vuotiaat 3 €, alle 7-vuotiaat ja K9 vapaa pääsy, peruskouluryhmät opettajan kanssa  1,5 €, peruskoulun jälkeiset opiskelijaryhmät 3 €.

Kuopion kaupungin koululais- ja päiväkotiryhmät opettajan johdolla ilmaiseksi.


« vaihtuvat näyttelyt