KUOPION LUONNONTIETEELLINEN MUSEO
     

KUOPION LUONNONTIETEELLINEN MUSEO

NÄYTTELYT: VAIHTUVAT NÄYTTELYT Mikä herätti karhuherran?

 

Mikä herätti karhuherran?

Museon perinteinen joulunäyttely.

30.11.2008–11.1.2009


Kuopion museo
Kauppakatu 23,
2. kerroksen parvihuone

 

talviunilta herännyt Benjamin -karhu ja muuta metsän väkeä

Joulu lähestyy, ja metsänväki kokoontuu valmistelemaan yhteistä joulujuhlaansa – vuoden kohokohtaa. Karhua ei monestikaan ole juhlissa nähty, sillä sehän vetelee normaalisti koko talven sikeitä pesässään. On tapahtunut kuitenkin jotain odottamatonta, Benjamin-karhu on havahtunut syvästä unesta kesken kaiken. Se tunsi, kuinka suoraan sen kuonolle putoili vesipisaroita eikä sen nukkumisesta tullut enää mitään. Se kömpi hieman äreänä ulos pesästään ottamaan asiasta selvää.

Kyllä sen hämmästys oli suuri, sillä sen pesäkummun vieressä heilui jos jonkinlaista soittajaa ja laulajaa. "Miksi te kaikki olette kokoontuneet tänne?", se ihmetteli. "Meillä on täällä tänä iltana suuri joulukonsertti", hihkaisi basisti Ossi-orava. "Niin ja olemme harjoitelleet vähän uudempiakin biisejä", jatkoi Veikko vesimyyrä flyygelinsä äärestä, minkä kunniaksi Timo Tikka päräytti näytteeksi kunnon rummutuksen. "Olemme harjoitelleet bändin kanssa jo koko viikon, haluaisitko jäädä kuuntelemaan, miten se sujuu?" kysyi Masa Majava ja lurautti kuuluisan huuliharppusoolonsa, ja tonttujen ja tinttien kuoro yltyi esittämään oman erikoisnumeronsa. "No mikäpäs siinä, kyllä minulle aina kunnon bändi kelpaa. Kyllä minä sen voimin hereillä yhden illan pysyn. Mutta ensin minun on selvitettävä miksi pesääni tippui vettä. No nyt taidan arvatakin syyn", sanoi karhuherra vilkaistuaan pesänsä katolle, "tämä asia taitaa olla helposti korjattavissa"...

Tule ihmettelemään Benjaminin arvoitusta paikan päälle! Näyttelyssä selviää, mikä keskeytti unet tällä kertaa, ja mitä muita syitä karhun heräilemiseen kesken unien saattaa olla. Lumitunnelin kautta voit ryömiä hämärään karhun pesään, josta matka jatkuu miltei suoraan Benjaminin syleilyyn. Nalle kavereineen toivottaa kaikille LUMISTA JA RAUHALLISTA JOULUA!

metsänväki jammailee ja yleisö villiintyy, tontut varsinkinkettukin on kiinnostunut joululahjoista
linnut laulavat kuorossa
tonttukuoro laulaa vahvasti taustoja
vaakaviiva

« vaihtuvat näyttelyt