KUOPION LUONNONTIETEELLINEN MUSEO
     

KUOPION LUONNONTIETEELLINEN MUSEO

NÄYTTELYT: Satavuotisjuhlanalle Benjamin

 
koristeviiva
 

Karhuherra Benjamin

Benjamin on henkilökohtaisesti tavattavissa 17.10.2015 saakka.


Verkkonäyttely: Karhuherra Benjaminin seikkailut

Millaisessa metsässä karhuherra Benjamin asuu? Ketkä ovat hänen ystäviään ja mitä he puuhailevat yhdessä?

Kuopion museokarhun vieraat ovat piirtäneet Benjaminin seikkailuista kuvia ja kirjoittaneet niistä tarinoita. Tarinoihin ja piirustuksiin voit tutustua


 

Miten museokarhusta tuli Benjamin

Kuopion museo täytti 100 vuotta kesällä 2007. Samana vuonna esiteltiin uusi komea karhuherra, jota sai silittää. Karhusta tuli kesän 2007 mittaan lasten oma suosikki, ja se sai osakseen lempeää ja kunnioittavaa kohtelua, kuten oli toivottukin.

Juhlanallen nimikilpailu julistettiin avoimeksi 5. kesäkuuta 2007 ja se päättyi syyskuun viimeisenä päivänä. Nimiehdotuksia tuli runsaasti sekä museoon että nettisivuille, yhteensä 1554. Suosituimpia ehdotuksia nimeksi olivat Otso, Kalle, Nallukka, Nalle, Koda, Otto ja Urho.

Nimiasiaa kokoontui pohtimaan museon henkilökunnasta koottu viisihenkinen raati. Tarjolla oli paljon hyviä ehdotuksia, joten valinta ei ollut kovin helppo. Joillekin ehdotuksille oli laadittu myös hyvät perustelut.

Raadin päätöksellä Otson päivänä 11. lokakuuta satavuotiaan Kuopion museon juhlanalle sai nimekseen BENJAMIN. Nimi liittyy läheisesti museon juhlavuoteen, olihan kuopiolainen lehtori Benjamin Ståhlberg Kuopion museo -rakennuksen perustamisen voimahahmo. Hän oli myös merkittävä luonnontieteilijä, ja hänen kolmen pöllön lahjoituksestaan Kuopion Luonnontieteellinen museo katsotaan perustetuksi. Nimen ansioksi katsottiin myös, että se ääntyy helposti niin lasten kuin ulkomaistenkin vierailijoiden suussa.

Benjamin on henkilökohtaisesti tavattavissa 17.10.2015 saakka.


 
 

Karhu – yllättävän lähellä

Museon muista eläimistä poiketen Benjaminia saa haistaa ja koskettaakin. Otso odottaa kuitenkin kunnioittavan hillittyä kohtelua. Ratsastusta se ei kestä, mutta pientä silitystä se ei pane pahakseen. Myös valokuvaus karhun syleilyssä on sallittu.

Benjamin on henkilökohtaisesti tavattavissa 17.10.2015 saakka.

 

 
« etusivu